Alege o altă dimensiune..

Motive să ne alegi

garanția calității
la orice tip de anvelopă
livrarea rapida
pe tot teritoriul României
livrare rapidă în țară
la anvelopele din stoc
site securizat
cu certificat SSL

Informatii

Pana de cauciuc - cum se poate evita și cum poate fi reparată dacă te confrunți cu o astfel de situație?

Pana de cauciuc - cum se poate evita și cum poate fi reparată dacă te confrunți cu o astfel de situație?

Pana de cauciuc - cum se poate evita și cum poate fi reparata dacă te confrunți cu o astfel de situație

Indiferent dacă te-ai confruntat sau nu cu o astfel de experiență, dacă ești șofer, trebuie să știi cum poate fi reparată o pană de cauciuc. Pentru că astfel de evenimente sunt imprevizibile la volan, este întotdeauna recomandat să cunoști pașii exacți pe care trebuie să-i urmezi pentru a repara și a înlocui o anvelopă. Descoperă în continuarea acestui articol cum poate fi evitată o pană de cauciuc și care sunt etapele pentru repararea și înlocuirea anvelopei în cazul în care ți se întâmplă și ție. 

Cuprins: 

  1. 1. Pana de cauciuc - cum poate fi evitată? 

  2. 2. Reparația unei pene la anvelopă 

  3. 3. Ce trebuie să faci după ce ai avut o pană de cauciuc auto?

1. Pana de cauciuc - cum poate fi evitată?

pana cauciuc - masina, anvelopa

Fie că folosești anvelope de vară, de iarnă sau anvelope all season, în prezent acestea sunt realizate cu tehnologii moderne, sunt de o calitate mai bună față de cele folosite în trecut, prin urmare și situațiile neplăcute precum penele de cauciuc sunt mai rare. Există, însă, și câteva măsuri pe care le poți lua pentru a reduce frecvența acestor întâmplări: 

  • Inspectarea regulată a cauciucurilor. În acest sfat poate fi inclusă și verificarea uzurii anvelopelor, examinând cu atenție banda de rulare. Inspectează pneurile  pentru a vedea dacă există orice fel de urmă de abraziune sau obiecte străine. Cuiele, sticlele sparte sau alte lucruri ascuțite sunt cauze principale care pot duce la apariția penelor de cauciuc. Atunci când faci o astfel de verificare, acordă atenție zonelor de pe anvelopă care sunt neuniforme, uzate sau zgâriate. 

  • Verificarea presiunii roților. Acest lucru se realizează cu ajutorul unui manometru, nu durează mult timp și s-ar putea să-ți fie de ajutor în evitarea unei pene de cauciuc auto. Valoarea recomandată de umflare a anvelopelor diferă în funcție de dimensiuni, greutatea mașinii sau de temperatura de afară. Un ghid despre presiunea roților îți va fi util in eliminarea diverselor probleme și pericole ce pot apărea în timpul mersului cu mașina. 

2. Reparația unei pene la anvelopă

pana de cauciuc - reparatie cauciuc, mecanic, masina

Prevenirea apariției unei pene de cauciuc este la fel de importantă precum cunoașterea etapelor de reparare a acesteia: 

Staționează și pregătește mașina 

După ce alegi un loc sigur pentru staționare, trebuie să aprinzi luminile de avarii și să oprești motorul. În cazul în care pana de cauciuc ți se întâmplă pe autostradă sau pe un alt drum aglomerat, este recomandat să îți pui o vestă reflectorizantă pentru a te asigura că ești pe deplin vizibil de către ceilalți participanți la trafic și să semnalizezi incidentul cu un triunghi de avertizare. 

Ridică mașina și scoate cauciucul dezumflat 

Dacă nu ai mai schimbat până acum anvelopele la autoturismul tău, este bine să consulți și manualul pentru a afla unde se află punctele de ridicare. Apoi, este momentul să atașezi cricul auto și să ridici încet mașina până când aceasta se află la aproximativ 10 cm deasupra pământului. Cu ajutorul unei chei trebuie să slăbești piulițele roților, rotindu-le în sens invers acelor de ceasornic. După ce ai îndepărtat toate piulițele, poți scoate anvelopa dezumflată.

Înlocuiește anvelopa deteriorată

În această etapă trebuie să înlocuiești anvelopa deteriorată cu cea de rezervă. În continuare, va trebui să înșurubezi piulițele cu mâna, să cobori cricul până când mașina atinge pământul și să folosești cheia pentru a strânge piulițele cât mai mult posibil. 

3. Ce trebuie să faci după ce ai avut o pană de cauciuc auto?

Roata de rezervă reprezintă o soluție de moment care te scoate din încurcătură, dar aceasta nu poate fi utilizată pe termen lung, prin urmare este recomandat să ajungi cât mai repede la un service auto. Aici poți repara anvelopa dezumflată sau o poți înlocui cu una nouă în cazul în care aceasta nu mai poate fi folosită. Specialiștii vor inspecta cauciucul atât la interior, cât și la exterior și vor repara daunele produse. 

Este important de știut faptul că o anvelopă poate fi reparată doar dacă a fost spartă în banda de rulare. În cazul în care dauna a fost produsă pe lateral, aceasta nu mai poate fi salvată, deoarece rezistența ei este compromisă. 

Poți realiza și tu reparația unei pene de cauciuc dacă ai la îndemână un kit special care conține adeziv, unealtă spiralată, un instrument tip ac cu ureche, șnururi de cauciuc și un cutter. 

Așadar, pentru a evita o pană de cauciuc, este important să verifici regulat uzura anvelopelor și să le inspectezi în vederea depistării unor posibile deteriorări sau fisuri. În cazul în care te confrunți cu o astfel de situație, ia-ți toate măsurile de siguranță necesare și realizează cu grijă înlocuirea cauciucului spart. 

Sursa foto: unsplash.com, pixabay.com.

Articole recente

Added to your compare, View comparison list click here

Produse recomandate
Taguri: pana de cauciuc