lcp
Alege o altă dimensiune..

Motive să ne alegi

garanția calității
la orice tip de anvelopă
livrarea rapida
pe tot teritoriul României
livrare rapidă în țară
la anvelopele din stoc
site securizat
cu certificat SSL

Informatii

Anvelope de iarna pentru mașini de oraș

Anvelope de iarna pentru mașini de oraș

O mașină de oraș este adesea preferata multor şoferi pentru că este un vehicul compact şi eficient. Fiind mai mică decât orice altă clasă de mașini, se strecoară mai uşor în traficul urban, lucru foarte util mai ales la orele de vârf.

În plus, maşinile de oraş sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere al consumului. Desigur, dezavantajul lor major este spaţiul mic, nu vei putea căra multe bagaje şi faptul că nu prea se potriveşte pe drumurile de ţară sau mai accidentate, deci nu prea vei putea să te bazezi pe o astfel de maşină în cazul în care plănuieşti o drumeţie.

 

Chiar dacă nu se pot compara cu mașinile mai mari și mai solide, mașinile de oraș au o construcție rezistentă, de multe ori elegantă dar și confortabilă în același timp. În plus, unele mașini de oraș se deplasează mai rapid.

Probabil cel mai mare avantaj al acestor mașini este faptul că sunt economice. Consumă puțin combustibil în comparație cu mașinile mari și întreținerea lor costă mai puțin.

 

Anvelopele maşinilor de oraş, la rândul lor, au caracteristici uşor diferite și chiar dacă mașinile sunt mai mici, tot se pot uza dacă sunt conduse intens. De aceea este important să alegi un set de anvelope, fie ele anvelope de vară sau anvelope de iarnă, care sunt special concepute pentru a rezista ore întregi la condus pe drumurile orașului.

Un alt aspect important este stilul de condus la care sunt supuse mașinile de oraș, care de cele mai multe ori înseamnă un flux constant de opriri și porniri, frânări din scurt, tranziția rapidă și constantă între viteze.

 

Ce caracteristici trebuie să aibă anvelopele de iarnă pentru mașini de oraș

 

Atunci când conduci pe vreme de iarnă, indiferent că o faci în oraș sau la drum lung, anvelopele trebuie să aibă o aderență excelentă pe drumurile umede sau acoperite cu zăpadă și să asigure o tracțiune eficientă, adică să nu rămână mașina împotmolită.

Însă aceste anvelope pentru mașini folosite cel mai des în traficul aglomerat din orașe trebuie să aibă în special următoarele caracteristici:

  • - performanțe ridicate la acvaplanare
  • - rezistență la frânări frecvente
  • - rezistență scăzută la rulare
  • - să aibă tracțiune excelentă
  • nivel redus de zgomot
  • - stabilitate direcțională ridicată
  • - manevrabilitate bună în curbe

 

O astfel de anvelopă, pe care o găsim adesea în multe topuri internaționale mai ales pentru mașini mici este Continental WinterContact TS 860.

 

Concepute pentru mașini compacte și de dimensiuni medii, anvelopele WinterContact TS 860 de la Continental asigură performanțe maxime de frânare chiar și pe drumurile înghețate. În plus, acestea sunt îmbunătățite cu sistemul „Snow Curve+” special pentru virajele pe drumurile înzăpezite.

 

Alte anvelope de iarna potrivite pentru masini de oras:

 

-       Michelin Alpin 6

-       Bridgestone LM005

-       Continental WinterContact TS870 sau TS870P

-       Goodyear Ultragrip 8

-       Goodyear Ultragrip 9+

-       Dunlop Wintersport 5

Articole recente