Alege o altă dimensiune..

Motive să ne alegi

garanția calității
la orice tip de anvelopă
livrarea rapida
pe tot teritoriul României
livrare rapidă în țară
la anvelopele din stoc
site securizat
cu certificat SSL

Informatii

Cele mai bune anvelope de vară pentru SUV-uri

Cele mai bune anvelope de vară pentru SUV-uri

anvelope de vara pentru SUV

Când vine vorba de conducerea unui SUV în timpul verii, este crucial să ai anvelopele potrivite. Anvelopele de vară sunt concepute pentru a oferi aderență și manevrabilitate excelente atât pe suprafețe uscate, cât și pe cele umede, făcându-le alegerea perfectă pentru proprietarii de SUV-uri care doresc să se asigure că vehiculul lor este sigur și stabil pe drum.

În acest articol, vom explora cele mai bune anvelope de vară disponibile pe piață pentru SUV-uri, evidențiind caracteristicile și beneficiile unice ale acestora. Indiferent dacă plănuiești  o călătorie mai lungă cu SUV-ul tău sau pur și simplu conduci zilnic prin oraș, alegerea anvelopelor de vară potrivite poate face toată diferența în ceea ce privește experiența generală de șofat și siguranța la volan.

Înainte de a aprofunda detaliile anvelopelor de vară de top pentru SUV-uri, este recomandat să arunci o privire mai întâi la ce sunt anvelopele de vară și la factorii pe care proprietarii de SUV-uri ar trebui să-i ia în considerare atunci când selectează anvelopele de vară potrivite pentru vehiculele lor.

Fără alte introduceri, să pornim deci în explorarea topului de anvelope de SUV pentru sezonul de vară: 

Cuprins

1.Cele mai bune anvelope de vară pentru SUV - Clasificare TOP 3

2. Factorii esențiali pentru alegerea celor mai bune anvelope de vară pentru SUV-uri

3. Recomandările anvelino.ro de mărci de anvelope de vară pentru SUV-uri 

3.1. Marca Bridgestone

3.2. Marca Continental

3.3. Marca Michelin

4. Importanța folosirii celor mai bune anvelope de vară special create pentru SUV-uri

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune anvelope de vară pentru SUV-uri

1.Cele mai bune anvelope de vară pentru SUV - Clasificare TOP 3

După cum deja probabil că știi, anvelopele de vară, cunoscute și ca anvelope auto de performanță, sunt concepute pentru a oferi aderență și manevrabilitate excelente pe suprafețe uscate și umede. 

Anvelopele de vară sunt realizate cu un compus de cauciuc mai flexibil decât anvelopele all-season sau față de anvelopele de iarnă, ceea ce le permite să-și mențină aderența la temperaturi ridicate. Modelele benzii de rulare ale anvelopelor de vară sunt, de asemenea, optimizate pentru performanță la viteză mare și pentru evacuarea apei.

Beneficiile anvelopelor de vară includ tracțiune și manevrabilitate îmbunătățite, performanțe de frânare superioare și stabilitate sporită la viteze mari. De asemenea, oferă o eficiență mai bună a consumului de combustibil în comparație cu anvelopele all season sau cu cele de iarnă.
https://www.anvelino.ro/img/cms/cele-mai-bune-anvelope-de-vara-bridgestone-275-40-r20-alenza1-106-w

cele mai bune anvelope de vara pentru SUV - anvelopa vara continental eco contact 6 vol 275 45r20 110v

cele mai bune anvelope de vara pentru SUV - anvelopa vara michelin pilot sport 4 suv 235 60r18 107v xl

Produs

Anvelopa Vara Bridgestone 275/40r20 W Alenza1 Xl Rft * 106 WAnvelopa Vara Continental Eco Contact 6 Vol 275/45r20 110vAnvelopa Vara Michelin Pilot Sport 4 Suv 235/60r18 107v XlCaracteristici

Dimensiuni: 275/40 R20; Indice viteză: W;

Index greutate: 106;

Clasă consum combustibil: A;

Clasă de aderență: A;

Indicele de zgomot: 70 dB;

Garanție: 2 ani.Dimensiuni: 275/45 R20; Indice viteză: V;

Index greutate: 110;

Clasă consum combustibil: A;

Clasă de aderență: A;

Nivel de zgomot: 73 dB;

Garanție: 2 ani.

Dimensiuni: 235/60 R18; Indice viteză: V;

Index greutate: 107;

Clasă consum combustibil: A;

Clasă de aderență: A;

Indicele de zgomot: 70 dB;

Garanție: 2 ani.

PRO

- Aderență de top la asfalt umed;

- Reducere consum combustibil la rulare;

- Index superior de viteză W = max. 270 Km/h;

- Indice de greutate adecvat unui SUV de clasă medie: 106 = 950 Kg sarcină pe anvelopă

- Clase maxime de aderență la drum umed și la consum de combustibil la rulare;

- Index superior de sarcina pe anvelopă, 110 = 1060 kg. 

- Aderență maximă la drum umed;

- Consum foarte redus la rulare;

- Nivel redus de zgomot la viteză.

Contra

Prețul ridicat

Prețul mare

Preț mare

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Alte anvelope de vară pentru SUV-uri recomandate

Există desigur și alte modele de anvelope de vară pentru SUV-uri, de bună calitate, dintre care merită menționate:

Anvelope Vara Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 Suv 235/55r19 101y

cele mai bune anvelope de vara pentru SUV - anvelopa vara goodyear eagle f1 asymmetric 3 suv 235 55r19 101y

Vezi AICI preț

Acest model de anvelopă de vară pentru SUV are un indice de viteză superior care permite echiparea pe mașini grele și puternice, deopotrivă. De asemenea, clasele superioare de aderență și de eficiență a consumului de combustibil fac ca aceste modele de anvelope să fie demne de luat în considerare de către cei mai pretențioși dintre proprietariii de SUV-uri.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- Clase maxime la aderență și la economisirea de combustibil;

- Indice de viteză maxim, Y= 300 Km/h, adecvat pentru SUV-uri foarte puternice;

- Nivel redus de zgomot la rulare.- prețul ridicatAnvelope Vara Hankook Ventus S1 Evo 3 K127 255/55r18 109w

cele mai bune anvelope de vara pentru SUV - anvelopa vara hankook ventus s1 evo 3 k127 255 55r18 109w

Vezi AICI preț

Cu aderență maximă și cu eficiență de top la consumul de combustibil la rulare, acest model de anvelope de vară pentru SUV-uri este o alegere fericită de echipare. De altfel, renumele brandului producător este și o garanție în plus a calității deosebite și a performanțelor pe care le oferă.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- Aderență maximă chiar și pe drumuri umede;

- Clasă maximă de economie la consumul de combustibil la rulaj;

- Nivel foarte redus de zgomot la rulaj;

- Indice de viteză superior: W = 270 Km/h.- prețul ridicat2. Factorii esențiali pentru alegerea celor mai bune anvelope de vară pentru SUV-uri

Atunci când alegi anvelopele de SUV pentru vară trebuie să te gândești la câțiva factori esențiali care te pot ajuta la simplificarea procesului de decizie și de achiziție:

  • Dimensiunea anvelopei de vară pentru SUV:

Este crucial să alegi anvelopele de vară care să aibă dimensiunea potrivită pentru SUV-ul tău. Utilizarea anvelopei de dimensiuni nepotrivite poate afecta negativ manevrabilitatea și performanța SUV-ului. Poți găsi dimensiunea corectă a anvelopelor pentru SUV-ul tău în manualul de utilizare al vehiculului sau pe peretele lateral al anvelopelor actuale. 

  • Stilul personal de conducere al SUV-ului

Stilul de conducere pe care îl ai este un factor important în alegerea anvelopelor de vară pentru SUV-ul tău.

Dacă știi că vei conduce în mod majoritar pe autostradă sau pe drumuri expres, sau ești adeptul unui stil sportiv, cu viraje acute, este posibil să dorești să alegi o anvelopă de SUV de vară cu un model mai agresiv al benzii de rulare pentru o mai bună aderență și o manevrabilitate superioară.

Pe de altă parte, dacă conduci mai ales în oraș, o anvelopă de vară cu un model al căii de rulare care oferă silențiozitate la mers poate fi o alegere mai bună.

  • Condițiile meteo generale și majoritare în arealul de șofat

În timp ce anvelopele de vară sunt concepute pentru a fi folosite pe vreme caldă, acestea sunt proiectate să funcționeze la fel de bine pe ploaie abundentă sau în condiții de asfalt umed sau acoperit cu peliculă de apă.

Dacă locuiești într-o zonă cu ploi frecvente sau drumuri ude majoritatea timpului din an, ar trebui să iei în considerare o anvelopă de vară cu un model al benzii de rulare care este optimizat pentru aderența la astfel de condiții de traseu. O clasă cât mai mare (spre A) a anvelopelor de vară la acest capitol indică o bună rezistență la acvaplanare.

  • Bugetul de care dispui 

Costul anvelopelor de vară poate varia foarte mult în funcție de marcă și model. Atunci când alegi anvelopele de SUV pentru sezonul de vară, ar trebui să îți stabilești un buget și să alegi cele mai bune anvelope care se încadrează în maximul sumei de bani pe care ești dispus s-o aloci acestei achiziții.

Deși poate fi tentant să alegi cele mai ieftine anvelope de SUV disponibile, ar trebui să reții că anvelopele de calitate superioară vor oferi, cel mai probabil, performanțe mai bune și vor dura mai mult în timp, făcându-le o investiție mai chibzuită pe termen lung.

Luând în considerare acești factori, vei fi în măsură să alegi cele mai bune anvelope de vară pentru SUV-ul tău și te vei asigura că vei beneficia la maximum de performanța vehiculului la drum.

3. Recomandările anvelino.ro de mărci de anvelope de vară pentru SUV-uri

Magazinul de anvelope auto Anvelino.ro este un partener excelent al șoferilor oferind o gamă variată de anvelope de SUV de vară produse sub branduri internaționale titrate și care au dovedit, de-a lungul timpului, calitatea și performanța unor produse de top. 

3.1. Marca Bridgestone

Bridgestone este o companie cu origini japoneze, înființată în 1931 în Țara Soarelui Răsare de către Shojiro Ishibashi. Ulterior, compania s-a extins la nivel mondial, primele facilități de producție din Statele Unite ale Americii fiind deschise în 1967. Azi, firma este unul dintre cei mai respectați producători de anvelope din lume, inovația fiind la baza filozofiei sale.   

3.2. Marca Continental

Marcă germană cu o tradiție de peste 150 de ani, Continental este azi un conglomerat multinațional cu operațiuni globale care produce o gamă variată de anvelope de calitate pentru diverse tipuri de autovehicule. Anvelopele sub brandul Continental sunt cunoscute pentru performanța de top și durabilitate, grație inovațiilor și tehnologiilor integrate.

3.3. Marca Michelin

Fondată în 1889 de frații André și Édouard Michelin, compania operează azi în peste 170 de țări. Michelin este un brand recunoscut pentru calitatea supremă a anvelopelor produse pentru variate tipuri de autovehicule. Compania investește continuu în inovare, căutând soluții pentru a spori nivelul de siguranță și de sustenabilitate în producția de pneuri de top.

4. Importanța folosirii celor mai bune anvelope de vară special create pentru SUV-uri

Anvelopele de vară sunt concepute pentru a oferi performanțe optime în condiții de vreme caldă, făcându-le o investiție importantă pentru proprietarii de SUV-uri. Iată câteva dintre motivele cheie pentru care este importantă folosirea anvelopelor de SUV-uri special create pentru vară:

  • Manevrare și performanță îmbunătățite la drum

Anvelopele de vară sunt special concepute pentru a funcționa în condiții de vreme caldă, oferind aderență și manevrabilitate mai bune decât anvelopele all-season sau de iarnă. Modelele unice ale benzii de rulare și compușii de cauciuc utilizați în anvelopele de vară sunt optimizați pentru temperaturi înalte, care, vara, la nivelul asfaltului, pot atinge și chiar depăși 50 de grade Celsius, permițând performanțe mai bune în viraje, accelerare și frânare.

  • Siguranță sporită

Manevrarea și performanța îmbunătățite ale anvelopelor de vară pot crește și siguranța pe drum. Cu aderență bună atât pe asfalt uscat, cât și pe covor asfaltic umed sau acoperit de apă, și cu un nivel superior de tracțiune, anvelopele de vară pot contribui la reducerea riscului de accidente, mai ales în situații de urgență în care este necesară efectuarea de manevre rapide din volan.

  • Durată de viață mai lungă a benzii de rulare

Anvelopele de vară au o durată de viață mai lungă a benzii de rulare în comparație cu anvelopele all season sau cele de iarnă. Deoarece anvelopele de vară sunt fabricate cu compuși de cauciuc speciali, rezistenți la temperaturi înalte, acestea sunt mai rezistente la uzură și au o durata de viata relativ mai mare, desigur, dacă sunt folosite în mod corect doar în sezonul cald și dacă rotația anvelopelor este executată conform indicațiilor producătorului SUV-ului.

  • Eficiență mai bună a consumului de combustibil la rulare

Deoarece anvelopele de vară oferă performanțe și manevrabilitate mai bune, ele pot contribui și la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil. Cu o rezistență mai mică la rulare, SUV-urile echipate cu anvelope de vară pot obține un consum ceva mai redus de combustibil decât atunci când rulează echipate cu anvelope all-season sau de iarnă.

  • Confort superior la rulare, mai ales la drum lung

Anvelopele de vară sunt adesea mai silențioase și oferă o senzație mai lină la șofat în comparație cu anvelopele all-season sau cu cele de iarnă. Cu mai puțin zgomot și vibrații transmise sistemului de direcție și, implicit, volanului, anvelopele de vară pot îmbunătăți experiența generală de călătorie pentru pasagerii SUV-urilor.

În general, investiția în anvelopele de vară pentru SUV-ul tău poate oferi numeroase beneficii, inclusiv performanță îmbunătățită, siguranță, durată bună de viață a benzii de rulare, eficiență a consumului de combustibil și confort de rulare. Alegând anvelopele de vară potrivite pentru SUV-ul tău și folosindu-le doar în lunile cu vreme caldă, poți profita la maximum de vehiculul tău și îți poți asigura o experiență de condus mai sigură și mai confortabilă.

Sursa foto: Anvelino.ro, Pixabay.com

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune anvelope de vară pentru SUV-uri

1. Care este diferența dintre cele mai bune anvelope de vară pentru SUV și anvelopele all-season?

Anvelopele de vară sunt proiectate pentru condiții de vreme caldă și oferă o manevrabilitate și performanță îmbunătățite în aceste condiții. Pe de altă parte, anvelopele all season sunt concepute pentru a funcționa adecvat într-o varietate de condiții meteorologice, inclusiv în condiții de frig și umezeală și chiar pe drumuri acoperite de zăpadă. Desigur, aceste avantaje vin și cu o scădere corespunzătoare a nivelului general de manevrabilitate și de performanță.

2. Pot folosi anvelope de iarnă în locul anvelopelor bune de vară pentru SUV?

Nu este recomandată folosirea anvelopelor de iarnă vara, deoarece acestea sunt concepute special pentru condiții de vreme rece și pot să nu ofere performanțe adecvate la temperaturi mai calde. De asemenea, anvelopele de iarnă tind să aibă compuși de cauciuc mai moi, astfel calea de rulare se poate uza mai rapid pe asfalt uscat și cald, reducându-le durata de viață.

3. Care este momentul optim pentru a trece de la anvelopele de iarnă la cele mai bune anvelope de vară pentru SUV?

Momentul optim pentru schimbarea de la anvelopele de iarnă la anvelopele de vară variază în funcție de clima și temperatura din zona de condus. Ca regulă generală, proprietarii de SUV-uri ar trebui să treacă la anvelope de vară atunci când temperatura rămâne constant peste o minimă de 7°C.

4. Cât de des ar trebui să schimb cele mai bune anvelope de vară pentru SUV?

Durata de viață a anvelopelor de vară depinde de diverși factori, inclusiv de stilul de condus, condițiile meteorologice și întreținerea anvelopelor. Ca regulă generală, proprietarii de SUV-uri ar trebui să-și înlocuiască anvelopele de vară la fiecare 4-6 ani, chiar dacă adâncimea canelurii benzii de rulare pare a fi suficientă. Cauciucul îmbătrânește în timp și își pierde o bună parte din calitățile inițiale. Inspecțiile regulate ale anvelopelor, întreținerea și depozitarea adecvate pot ajuta, de asemenea, la prelungirea duratei de viață a anvelopelor de vară.

5. Pot amesteca diferite tipuri de anvelope pe SUV-ul meu sau trebuie să folosesc în sezonul cald doar anvelope bune de vară pentru SUV?

Nu este recomandat în nici un caz să folosești diferite tipuri de anvelope pe roțile unui SUV. Amestecarea diferitelor tipuri de anvelope poate afecta manevrabilitatea, performanța și siguranța și poate provoca, de asemenea, uzura neuniformă a anvelopelor. Cel mai bine este să alegi anvelope potrivite pe toate cele patru roți și, mai mult, să efectuezi la intervale de circa 8.000-10.000 de Km rotația acestora conform schemelor recomandate.Articole recente

Added to your compare, View comparison list click here

Produse recomandate