lcp
Alege o altă dimensiune..

Motive să ne alegi

garanția calității
la orice tip de anvelopă
livrarea rapida
pe tot teritoriul României
livrare rapidă în țară
la anvelopele din stoc
site securizat
cu certificat SSL

Informatii

Cele mai bune anvelope de iarnă pentru SUV

Cele mai bune anvelope de iarnă pentru SUV

at cu anvelope de iarna pe un drum inzapezit

Sosirea sezonului rece aduce în atenția șoferilor pregătirea autovehiculelor pentru rularea sigură în condiții de iarnă. O categorie aparte de vehicule, SUV-urile, sunt o prezență tot mai întâlnită în preferințele șoferilor grație performanțelor superioare la conducere, spațiului generos și dotărilor cu care sunt prevăzute. Totuși, ca orice alt autovehicul, și SUV-urile au nevoie de anvelopele potrivite pentru a rula în condiții optime și performante în funcție de sezon, anvelopele de iarnă fiind cele recomandate pentru montaj în sezonul rece dacă vrei să beneficiezi de cele mai bune reacții ale vehiculului pe drumuri acoperite de start de zăpadă, polei sau gheață.

Dacă ești deținătorul unui autovehicul din categoria SUV-urilor, acest articol îți poate servi drept ghid pentru a alege cele mai bune anvelope de iarnă pentru SUV-uri. 

Cuprins

1. Cele mai bune anvelope de iarnă pentru SUV - Clasificare TOP 5

2. Cum să alegi cele mai bune anvelope de iarnă 4x4 sau normale pentru SUV-uri?

3. Recomandările anvelino.ro de mărci de anvelope de iarnă pentru SUV-uri 

3.1. Marca Pirelli

3.2. Marca Bridgestone

3.3. Marca Michelin

3.4 Marca Continental

4. Cum se îngrijesc anvelopele de iarna pentru SUV-uri? 

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre anvelopele de iarnă pentru SUV-uri1.Cele mai bune anvelope de iarnă pentru SUV - Clasificare TOP 5

Principalul motiv pentru care ar trebui să achiziționezi anvelope de iarnă pentru SUV-ul tău este siguranța. Anvelopele de iarnă folosite în condiții de drum specifice sezonului au performanțe superioare în privința manevrabilității, accelerației și a frânării, principalele zone de interes la rularea pe drumuri înghețate sau acoperite de zăpadă întărită ori afânată.  cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV - anvelopa iarna bridgestone blizzak lm001 rft  285 4

cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV - anvelopa iarna pirelli scorpion winter rft 315 35r22

cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV - anvelopa iarna michelin pilotalpin5 xl 315 30r21

cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV -anvelopa iarna pirelli wszer3 no 275 35r21

cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV -Anvelopă IARNĂ CONTINENTAL WINTER CONTACT TS860 S FR 315 30R21

Produs

Anvelopă iarnă Bridgestone Blizzak Lm001 Rft * 285/45R21Anvelopă iarnă Pirelli Scorpion Winter Rft 315/35r22Anvelopă iarnă Michelin Pilotalpin5 xl 315/30r21Anvelopă iarnă Pirelli Wszer3 no 275/35r21

Anvelopă Iarnă Continental Winter Contact TS860 S FR 315/30R21

Caracteristici

Mărime: 285/45R21

Index viteză: V 

Index încărcare: 113 

Clasa de consum combustibil: C

Indicele de aderență: B

Indicele de zgomot: 75dB

Marcaj: M+S - anvelope specifice pentru iarnă

Garanție: 24 luniMărime: 315/35/R22

Index viteza: V

Index încărcare: 111 

Clasa de consum combustibil: C

Indicele de aderență: B

Indicele de zgomot: 71dB

Marcaj: M+S - anvelope de iarnă

Protecție jantă: da

Garanție: 24 luni

Mărime: 315/30R21 Index viteză: V

Index încărcare: 105

Clasa de consum combustibil: C

Indicele de aderență: B

Indicele de zgomot: 71dB

Marcaj: M+S - anvelope specifice de iarnă

Mărime: 275/35R21 Index viteză: V

Index încărcare: 103

Clasa de consum combustibil: C

Indicele de aderență: B

Indicele de zgomot: 73dB

Marcaj: M+S - anvelope specifice de iarnă

Mărime: 315/30R21 Index viteză: W

Index încărcare: 105

Clasa de consum combustibil: B

Indicele de aderență: C

Indicele de zgomot: 75dB

Protecție jantă: da

Marcaj: M+S - anvelope specifice de iarnă

PRO

- Performanță superioară la aderența

- Consum scăzut combustibil pentru o anvelopa de iarna

- Indice de viteza superior V = max. 240Km/h

- Indice superior de viteză, V

- Clasă bună de consum pentru o anvelopă de iarnă

- Clasă excelentă de aderență

- Anvelopele sunt prevăzute cu protecții de jantă

- Nivel bun de zgomot la rulare

- Anvelope cu performanțe superioare în privința aderenței în condiții de iarnă și a consumului raportat

- Nivel redus de zgomot la rulaj

- Indice superior de viteză V pretabil pentru mașini puternice

- Model al canelurii de pe calea de rulare care sapă în stratul de zăpadă crescând aderența 

- Clasă de consum bună

- Pretabile la mașini de viteză

- Performanțe excelente în privința consumului de combustibil la rulare printr-o rezistență minimă la înaintare

- Indicată chiar și pentru vehicule sportive având un indice de viteză superior

Contra

Prețul ridicat

Prețul mare

Preț mare

Preț ridicat

Pot fi considerate ușor zgomotoase pe asfalt uscat

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț2. Cum să alegi cele mai bune anvelope de iarnă 4x4 sau normale pentru SUV-uri?

Achiziția de anvelope de iarnă pentru SUV-uri trebuie făcută în deplină concordanță cu cerințele indicate de producătorul autovehiculului în ceea ce privește dimensiunile. În afara de acest aspect, un cumpărător diligent trebui să mai fie atent și la o serie de alte aspecte importante în procesul de achiziție care pot conduce la realizarea unei tranzacții de succes. 

  • Dimensiunile anvelopelor

Alegerea anvelopelor de iarnă pentru SUV trebuie făcută în limitele indicate de fabricantul auto. Înainte de a porni la achiziție informează-te despre dimensiunile necesare studiind manualul tehnic al mașinii sau verificând inscripția care ar trebui să se găsească în zona portierei șoferului. 

  • Anvelope prevăzute cu crampoane sau fără crampoane

De cele mai multe ori anvelopele de iarnă pentru SUV-uri fără crampoane sunt suficiente pentru o bună tracțiune în condiții de trafic specifice anotimpului. Unele modele de anvelope de iarnă sunt prevăzute, suplimentar, cu crampoane metalice instalate pe suprafața de rulare a cauciucului și care pot aduce un plus de tracțiune în condiții de drum acoperit cu gheață și zăpadă întărită. Desigur, astfel de anvelope sunt recomandate mai ales dacă locuiești în zone geografice în care drumurile sunt înzăpezite / înghețate lungi perioade de timp. 

  • Indicatorul pentru anvelope de iarnă 

Anvelopele de iarnă pentru SUV-uri ar trebui să prezinte un relief pe partea laterală externă a cauciucului sub forma a trei vârfuri de munte și a unui fulg de zăpadă în mijlocul desenului. Acesta este un indicator al faptului că anvelopa a fost testată și aprobată în cele mai grele condiții de iarnă, indicatorul 3PMSF fiind o garanție a anvelopelor de iarnă de bună calitate. De asemenea, anvelopele de iarnă ar trebui să aibă cel puțin marcajul M+S alături de un fulg de zăpadă.

  • Numărul DOT 

Numărul DOT inscripționat pe partea laterală a anvelopelor indică data la care acestea au fost fabricate. Desigur, este o bună idee să cumperi anvelope de iarnă pentru SUV care prezintă un DOT cât mai recent pentru a beneficia de mai mult timp în care cauciucul își păstrează proprietățile fizico-chimice inițiale, și implicit, performanțele. 

  • Prețul anvelopelor

În privința prețului anvelopelor de iarnă pentru SUV-uri este știut faptul că, de cele mai multe ori, acesta reflectă calitatea. Astfel, dacă vrei să beneficiezi de cele mai bune performanțe la condus pe timp de iarnă, cu carosabil acoperit de gheață sau de zăpadă ar trebui să alegi anvelope cu un preț ceva mai ridicat dar care oferă multiple beneficii în privința siguranței la derapaje și chiar o clasă de consum de combustibil ceva mai bună. 

3. Recomandările anvelino.ro de mărci de anvelope de iarnă pentru SUV-uri

Anvelino.ro face eforturi constante de a pune la dispoziția posesorilor de autovehicule cele mai bune opțiuni în privința echipării cu anvelope de iarnă, anvelope de vară și anvelope all season cu rapoarte excelente între preț, calitate și durabilitate. 

3.1. Marca Pirelli

Italienii de la Pirelli au o lungă experiență în producerea de anvelope cu performanțe ridicate pentru o gamă completă de autovehicule. În special, Pirelli este recunoscut ca un furnizor de anvelope premium pentru mașini puternice, de viteză, tehnologia care stă la baza proiectării și producției acestora fiind de ultimă oră.

3.2. Marca Bridgestone

Un mix de filosofii de afaceri și de producție stă la baza acestui brand care își are rădăcinile în două companii, una americană - Firestone Tire & Rubber Company și una japoneză - Bridgestone Tire Company Ltd. Din acest amestec de culturi organizaționale a rezultat un brand premium de anvelope cu o veritabilă obsesie niponă pentru perfecțiune îmbinată cu tehnologie și durabilitate tipic americane. Nu este de mirare astfel că anvelopele Bridgestone au echipat monoposturile cu cele mai multe premii în competițiile de Formula 1.  

3.3. Marca Michelin

Marca franceză Michelin este unul din cei mai importanți jucători ai pieței mondiale de anvelope, firma deținând singură nu mai puțin de 20% din această piață. Acesta este și unul dintre principalii indicatori ai faptului că sub brandul Michelin pus la dispoziție în magazinul Anvelino.ro vei găsi anvelope de calitate premium cu performanțe tehnice superioare și cu o durabilitate de invidiat.  

3.4. Marca Continental

Continental este un brand care azi nu mai are nevoie de prezentare, compania activând pe piața anvelopelor de orice tip încă de acum 150 de ani. Brandul Continental s-a bazat, de-a lungul întregii perioade de existență și de expansiune mondială, pe tehnologii noi, inovative și pe sisteme personalizate pentru fiecare tip de vehicul. Continental este un brand premium de anvelope cu care nu vei face niciodată o alegere greșită. 

4. Cum se îngrijesc anvelopele de iarna pentru SUV-uri?

Deoarece anvelopele de iarnă pentru SUV-uri sunt ceva mai scumpe decât cele pentru autoturisme, este indicată îngrijirea lor cu o mai mare atenție pentru a le păstra calitățile și proprietățile fizico-chimice un timp mai îndelungat. 

Așa cum toți șoferii ar trebui să știe deja, anvelopele de iarnă nu ar trebui folosite în alt sezon decât cel pentru care au fost proiectate, și anume sezonul rece. 

Deoarece textura cauciucului folosit la anvelopele de vară este mai moale, tocmai pentru a asigura o aderență mai bună pe drumuri cu zăpadă sau cu gheață, acestea se vor uza foarte repede dacă sunt folosite vara, de exemplu, la temperaturi ambientale ridicate. De aceea, primul pas către o îngrijire corectă a anvelopelor de iarnă pentru SUV-uri este să faci trecerea către anvelope de vară imediat ce temperaturile medii zilnice au început să fie în mod constant superioare valorilor de 10-15 grade Celsius.  

De asemenea, o atenție specială ar trebui s-o acorzi anvelopelor de iarnă pentru SUV în privința modului de depozitare după ce au fost scoase de pe roți în așteptarea viitorului sezon rece. Nu este recomandat să le pui pur și simplu undeva în curte sau în garaj și să uiți de ele până la următoarea schimbare de cauciucuri. După schimbarea anvelopelor de iarnă cu anvelopele de vară, cele de iarnă trebuie spălate și curățate de noroi și praf, lăsate la uscat și apoi introduse în huse de protecție în vederea depozitării. 

Este recomandată și aplicarea unei spume speciale de îngrijire a anvelopelor care are rolul de a păstra proprietățile fizico-chimice ale cauciucului un timp mai îndelungat. Este știut faptul că uleiurile volatile care intră în compoziția chimică a cauciucului se evaporă în timp, drept pentru care este indicată păstrarea anvelopelor de iarnă pentru SUV-uri în locații uscate, întunecoase cu o temperatură constantă. Se va evita cu orice preț depozitarea acestui tip de anvelope în aer liber în bătaia directă a razelor solare. 

Modul de stivuire al anvelopelor de iarnă pentru SUV-uri este un alt aspect important. Deoarece aceste anvelope sunt mai grele, nu este indicată suprapunerea lor una peste alta dacă anvelopele sunt fără jante. În acest caz depozitarea ar trebui făcută în poziție verticală, una lângă alta. Dacă anvelopele rămân pe jantele proprii și umflate, acestea se pot stivui cu ajutorul unor suporți speciali.    

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre anvelopele de iarnă pentru SUV-uri/h2>

1. Câți kilometri mă ține o anvelope de iarnă pentru SUV?

În general durata medie normală de utilizare a unei anvelope este de circa 30.000 Km. Dacă vei circula cu anvelopele de iarnă pentru SUV doar în condițiile recomandate și nu o vei folosi vara sau la presiuni nerecomandate vei reuși cu siguranță să atingi această limită sau chiar s-o depășești.

2. La ce presiune trebuie umflate anvelopele de iarnă pentru SUV-uri?

Presiunea anvelopelor de vară, a anvelopelor de iarnă precum și a anvelopelor all season este cea recomandată de producătorul autovehiculului pe care sunt montate. De regulă vei găsi valoarea presiunii recomandate în manualul mașinii sau undeva în zona pragului sau cadrului ușii șoferului. 

3. Trebuie neapărat să cumpăr anvelope de iarnă 4x4 pentru SUV?

Dacă SUV-ul tău este 4x4 ar trebui să știi că anvelopele clasificate drept 4x4 trebuie să respecte și să fie construite sub aceleași standarde ca și anvelopele normale. Prin urmare, la cumpărarea de anvelope de iarnă pentru un SUV cu tracțiune integrală ar trebui să te ghidezi doar după specificațiile dimensionale indicate de producător.

4.   Cât timp pot folosi anvelopele de iarnă pentru SUV dacă le schimb regulat la schimbarea sezoanelor?

În general, durata de viață a anvelopelor poate atinge circa 10 ani dacă sunt folosite în mod corect și profilul nu a scăzut sub limita de 1,6 mm. Totuși, după trecerea a 5 ani se recomandă verificarea temeinică anuală înaintea montării anvelopelor pe mașină.

5. Ce anvelope de iarnă pentru SUV să aleg pentru un consum de combustibil mai mic?

Consumul de combustibil este influențat și de caracteristicile fizice ale anvelopelor. Desigur, ar trebui să te orientezi către clase de consum cât mai apropiate de A conform etichetelor de eficiență ale anvelopelor. În același timp este știut faptul că anvelopele mai ușoare și mai mici ca dimensiuni asigură un consum mai mic față de cele mari și grele.

Sursa foto: anvelino.ro, pixabay.com 

Articole recente