lcp
Alege o altă dimensiune..

Motive să ne alegi

garanția calității
la orice tip de anvelopă
livrarea rapida
pe tot teritoriul României
livrare rapidă în țară
la anvelopele din stoc
site securizat
cu certificat SSL

Despre cauciucuri

Test cauciucuri Auto Bild: Top anvelope vara 205 55 r16

Test cauciucuri Auto Bild: Top anvelope vara 205 55 r16

anvelope 205 55 r16 anvelino

Haide să vorbim serios despre ceva ce, probabil, nu te-a făcut niciodată să te gândești prea mult: anvelopele de vară. Nu, nu glumesc. Când Auto Bild scoate pe piață testul lor anual de anvelope pentru vara 205 55 r16, ar trebui să stai drept în scaun și să asculți. De ce? Pentru că alegerea anvelopelor potrivite pentru mașina ta nu e doar o chestiune de bani și kilometri.

E o decizie care poate influența de la confortul tău zilnic până la siguranța ta pe drum. Așa că, înainte de a scormoni prin recenzii și a alege primul preț mic care îți sare în ochi, întreabă-te: când ai verificat ultima dată anvelopele? Ești gata să afli ce opțiuni ți-ar putea îmbunătăți nu doar performanța, dar și experiența la volan? Continuă să citești despre "Test cauciucuri Auto Bild: Top anvelope vara 205 55 r16".

1. Michelin Primacy 4+

anvelope vara 205 55 r16 Michelin Primacy 4

Cauciucurile vara 205 55 r16 Michelin Primacy 4+ se situează pe locul întâi datorită echilibrului său remarcabil între performanță înaltă și cost-eficiență. Cu calități de manevrare superioare, distanțe scurte de frânare pe uscat și o performanță exemplară în rulare, această anvelopă demonstrează de ce Michelin rămâne un lider pe piață. Aceasta reprezintă o alegere ideală pentru șoferii care nu vor să compromită nici performanța, nici economia. Fără slăbiciuni evidente, Michelin Primacy 4+ redefinește așteptările de la anvelopele de performanță, oferind o valoare excepțională care depășește concurența.

2. Continental Premium Contact 7

anvelope vara 205 55 r16 Continental Premium Contact 7

Continental Premium Contact 7 se clasează pe locul doi, distingându-se printr-un profil premium ce oferă performanțe de conducere exemplare pe carosabil umed și uscat. Este recunoscut pentru cele mai scurte distanțe de frânare dintre competiție, atât pe suprafețe umede, cât și uscate, și pentru un kilometraj bun, ceea ce îl face o opțiune de top pentru șoferii care caută fiabilitate și durabilitate în anvelopele lor. Acest model combină calitatea superioară cu un design care maximizează eficiența, fără a avea puncte slabe notabile în performanța sa generală.

3. Bridgestone Turanza 6

anvelope vara 205 55 r16 Bridgestone Turanza 6

Bridgestone Turanza 6, clasându-se pe locul trei, își afirmă superioritatea printr-un profil nou de vară care echilibrează perfect caracteristicile de conducere. Aceast cauciuc 205 55 r16 excelează atât pe carosabil umed cât și uscat, oferind distanțe scurte de frânare și un kilometraj impresionant, ce promovează durabilitatea și eficiența. Aceste calități îl transformă într-o opțiune excelentă pentru șoferii care caută un echilibru între performanță și longevitate, fără a sacrifica siguranța și confortul în timpul călătoriilor de vară.

4. Goodyear EfficientGrip Performance 2

anvelope vara 205 55 r16 Goodyear EfficientGrip Performance 2

Cauciucurile 205 55 r16 Goodyear EfficientGrip Performance 2, aflate pe locul 4, se remarcă prin durabilitatea impresionantă și un raport preț-performanță foarte bun, oferind manevrabilitate stabilă și sigură. Cu un preț moderat, acest model este apreciat pentru kilometrajul excepțional pe care îl oferă.

Este bine de știut că aderența este moderată, ceea ce ar putea fi un punct de compromis pentru șoferii care caută performanțe excepționale pe suprafețe extrem de alunecoase. Aceste caracteristici fac din Goodyear EfficientGrip Performance 2 o alegere echilibrată pentru cei care apreciază longevitatea și costul eficient, dar sunt conștienți de limitările în condiții de aderență maximă.

4. Kumho Ecsta HS52

anvelope vara 205 55 r16 Kumho Ecsta HS52

Kumho Ecsta HS52 205 55 r16 vara, clasat pe locul 4 la egalitate cu Goodyear, se remarcă prin performanțe de conducere convingătoare pe pistele umede și uscate, având distanțe scurte de frânare și un preț accesibil. Cu toate acestea, confortul la rulare este moderat, ceea ce ar putea fi un compromis pentru unii șoferi.

Acest model oferă un echilibru între cost și performanță, fiind o opțiune atractivă pentru cei care caută eficiență fără a sacrifica prea mult confortul. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc fiabilitate la un preț competitiv, oferind totodată siguranță pe diverse condiții de drum.

6. Firestone Roadhawk

anvelope vara 205 55 r16 Firestone Roadhawk

Firestone Roadhawk, parte a grupului Bridgestone, ocupă locul 6 cu caracteristici care îmbină eficient performanța sportivă cu un raport preț-calitate favorabil. Această anvelopă se distinge prin manevrabilitatea sa dinamică și distanțe scurte de frânare pe uscat, făcând-o ideală pentru șoferii care caută performanță la un cost accesibil.

Un dezavantaj notabil este zgomotul crescut la rulare, care ar putea fi un factor de reconsiderare pentru cei care pun preț pe confortul la volan. Această combinație subliniază angajamentul Firestone de a oferi calitate și eficiență, chiar și la niveluri de prețuri moderate.

7. Falken Ziex ZE310 Ecorun

anvelope vara 205 55 r16 Falken Ziex ZE310 Ecorun

Anvelopele 205 55 r16 vara Falken Ziex ZE310 Ecorun, ajunse pe locul 7 în clasament și provenite de la un important producător japonez, excelează împotriva acvaplanării și asigură manevrabilitate de top pe suprafețele uscate. Un punct de atractie este și prețul accesibil, oferind un echilibru între cost și performanță. Totuși, durabilitatea redusă poate însemna schimbări mai frecvente ale anvelopelor, ceea ce ar trebui luat în considerare atunci când se face achiziția, dat fiind impactul acestui aspect asupra costurilor pe termen lung.

7. Hankook Ventus Prime 4

anvelope vara 205 55 r16 Hankook Ventus Prime 4

Anvelopele 205 55 16 vara Hankook Ventus Prime 4, clasate pe locul 7 la egalitate cu Falken și provenind de la un producător sud-coreean, își fac remarcată prezența prin manevrabilitate dinamică pe suprafețe umede și uscate și distanțe scurte de frânare. De asemenea, au o rezistență redusă la rulare, oferind un echilibru între eficiență și performanță.

Cu toate acestea, punctul slab este durabilitatea moderată, ceea ce poate însemna înlocuiri mai frecvente decât la alte anvelope. Această caracteristică ar putea să fie un factor important de luat în considerare pentru șoferii care prioritizează un kilometraj extins.

7. Toyo Proxes Comfort

anvelope vara 205 55 r16 Toyo Proxes Comfort

Cauciucurile 205 55 r16 vara Toyo Proxes Comfort, ocupând locul 7 la egalitate cu Falken și Hankook, se disting prin performanțe dinamice atât pe carosabil umed, cât și uscat, distanțe scurte de frânare și un nivel de zgomot redus în timpul rulării, toate la un preț moderat.

Fabricat de un renumit producător japonez, acest model este ideal pentru șoferii care caută un echilibru între confort și eficiență. Totuși, punctul său slab este durabilitatea redusă, ceea ce ar putea însemna înlocuiri mai frecvente, un aspect important de luat în considerare pentru cei interesați de un cost total de proprietate redus.

10. Dunlop Sport BluResponse

anvelope vara 205 55 r16 Dunlop Sport BluResponse

Cauciucul vara 205 55 r16 Dunlop Sport BluResponse, situat pe locul 10, se evidențiază prin calitățile sale remarcabile împotriva acvaplanării și distanțele scurte de frânare pe uscat, alături de o rezistență redusă la rulare ce contribuie la eficiența consumului de combustibil.

Este bine de stiut că acest model prezintă o aderență medie pe suprafețe umede, aspect ce poate influența performanța în condiții de ploaie sau pe drumuri alunecoase. Acest echilibru între punctele forte și slăbiciuni face din Dunlop Sport BluResponse o opțiune considerabilă pentru cei care caută performanță la un preț accesibil, dar cu câteva compromisuri în condiții de umiditate.

10. Fulda EcoControl HP2

anvelope vara 205 55 r16 Fulda EcoControl HP2

Anvelopa vara 205 55r16 Fulda EcoControl HP2, clasată pe locul 10 la egalitate cu Dunlop, se remarcă prin distanțe scurte de frânare pe uscat, nivel redus de zgomot, kilometraj impresionant și economie de combustibil eficientă.

Un punct slab al acestui model este performanța moderată în ceea ce privește aderența laterală pe suprafețe uscate. Aceasta anvelopă este o alegere solidă pentru cei care prioritizează economia și confortul în condiții de rulare pe uscat, dar ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru conducerea dinamică sau în condiții variabile.

12. BF Goodrich Advantage

anvelope vara 205 55 r16 BF Goodrich Advantage

Cauciucul 205 55 r16 vara BF Goodrich Advantage, produs de Michelin și clasat pe locul 12, impresionează prin manevrabilitatea dinamică pe uscat, zgomotul redus în timpul rulării și rezistența scăzută la rulare, toate la un preț accesibil.

În test a reieșit că această anvelopă prezintă limitări în condiții de umiditate, ceea ce ar putea constitui un dezavantaj semnificativ pentru șoferii din regiuni ploioase. Ideală pentru cei care conduc predominant în condiții uscate și caută o opțiune economică, BF Goodrich Advantage oferă un compromis între cost și performanța pe uscat.

12. Kleber Dynaxer HP4

anvelope vara 205 55 r16 Kleber Dynaxer HP4

Kleber Dynaxer HP4, clasat pe locul 12 la egalitate cu BF Goodrich și tot o producție Michelin, se distinge printr-o siguranță remarcabilă împotriva acvaplanării, distanțe scurte de frânare pe uscat și un confort bun în timpul rulării. Aceste caracteristici fac din acest pneu o opțiune solidă pentru șoferii care prioritizează siguranța și confortul.

Anvelopa are o manevrabilitate moderată și oferă un kilometraj doar decent, ceea ce ar putea fi un compromis pentru cei care caută performanțe de top și durabilitate extinsă. Aceasta este o alegere echilibrată pentru utilizarea zilnică, oferind un echilibru între performanță și cost.

14. GT Radial FE 2

anvelope vara 205 55 r16 GT Radial FE 2

GT Radial FE 2, vine pe locul 14 și oferă caracteristici de siguranță convingătoare împotriva acvaplanării și distanțe scurte de frânare pe uscat, la un nivel de preț extrem de avantajos. Anvelopa prezintă o aderență medie pe suprafețe umede și uscate, ceea ce ar putea limita performanța în condiții variabile de vreme.

Acest pneu reprezintă o soluție economică pentru șoferii care doresc fiabilitate la un cost redus, dar este important să se ia în considerare limitările sale în condiții de aderență mai dificile. Acest echilibru între cost și performanță face din GT Radial FE 2 o opțiune atrăgătoare pentru buget.

14. Giti GitiSynergy H2

anvelope vara 205 55 r16 Giti GitiSynergy H2

Giti GitiSynergy H2, aflat pe locul 14 la egalitate cu GT Radial, se remarcă prin manevrabilitate sigură pe suprafețe umede și distanțe scurte de frânare pe uscat, la un preț moderat. Trebuie menționat că anvelopa suferă de o rezistență mare la rulare și subvirare pe drumuri uscate, aspecte care ar putea afecta eficiența combustibilului și performanța generală. Aceste caracteristici fac din GitiSynergy H2 o opțiune valabilă pentru șoferii care prioritizează costul și siguranța pe carosabil umed, cu unele sacrificii în dinamica de conducere pe uscat.

16. Pirelli Cinturato P7

anvelope vara 205 55 r16 Pirelli Cinturato P7

Pirelli Cinturato P7 a ajuns pe locul 16 și se distinge prin distanțe scurte de frânare pe uscat și un comportament dinamic în conducere. Este de remarcat că, deși performanța generală și economia sunt satisfăcătoare, prețul acestor anvelope este mai ridicat comparativ cu alte modele de pe piață. Acest factor poate influența decizia de cumpărare pentru cei care caută un echilibru între cost și performanță. Pirelli Cinturato P7 rămâne o alegere solidă pentru cei dispuși să investească în calitate recunoscută la un preț mai mare.

17. Nexen N'Fera Primus

anvelope vara 205 55 r16 Nexen N'Fera Primus

Nexen N'Fera Primus vine pe locul 17 direct din Coreea. Se evidențiază prin performanțe bune de frânare și manevrabilitate pe suprafețe umede. Cu toate acestea, anvelopa are un răspuns întârziat la direcție și o eficiență economică limitată, ceea ce ar putea descuraja unii șoferi.

Aceste caracteristici sugerează că Nexen N'Fera Primus este potrivit pentru cei care prioritizează performanța în condiții umede dar sunt dispuși să accepte compromisuri în ceea ce privește agilitatea și economia de combustibil. Acest model oferă o opțiune interesantă pentru cei care doresc un echilibru între cost și performanță pe vreme umedă.

18. Uniroyal RainSport 5

anvelope vara 205 55 r16 Uniroyal RainSport 5

Uniroyal RainSport 5 ocupă locul 18. Este recunoscut pentru excelentele sale proprietăți împotriva acvaplanării și pentru manevrabilitatea sigură pe carosabil umed. Totuși, anvelopa are un comportament moale și lipsit de precizie pe șosele uscate, cu o aderență laterală limitată, ceea ce poate reduce încrederea în condiții de viteză sau când se efectuează manevre rapide. 

Astfel, RainSport 5 este ideal pentru cei care întâmpină adesea condiții de ploaie și drumuri umede, dar nu este cea mai potrivită alegere pentru cei care caută performanțe dinamice pe uscat.

19.Maxxis Premitra 5 HP5

anvelope vara 205 55 r16 Maxxis Premitra 5 HP5

Maxxis Premitra 5 HP5 ajunge pe locul 19. Oferă un kilometraj bun și distanțe scurte de frânare pe uscat, caracteristici apreciate de șoferii care pun accent pe durabilitate și siguranță.

De precizat că anvelopa suferă de un răspuns întârziat la direcție și oferă o aderență moderată atât pe carosabil umed, cât și uscat. Aceste limite pot afecta performanța generală, în special în condiții de conducere rapidă sau pe vreme rea. Maxxis Premitra 5 HP5 este o opțiune accesibilă pentru cei care caută un echilibru între cost și performanțe de bază.

20.Vredestein Ultrac

anvelope vara 205 55 r16

Vredestein Ultrac, clasându-se pe locul 20, se remarcă prin dinamica excelentă a conducerii și distanțe scurte de frânare atât pe uscat, cât și pe umed, alături de performanțe impresionante împotriva aquaplaningului.

Cu toate acestea, anvelopa are dezavantaje semnificative, inclusiv o durată de viață scăzută și o rezistență crescută la rulare, ceea ce poate afecta eficiența consumului de combustibil. Aceste caracteristici fac din Vredestein Ultrac o opțiune potrivită pentru cei care prioritizează performanța de top în condiții variabile de drum, dar care sunt dispuși să accepte compromisuri în ceea ce privește economia de combustibil și longevitatea anvelopei.

Sursa: https://www.autobild.de

Articole recente