lcp
Alege o altă dimensiune..

Motive să ne alegi!

garanția calității
la orice tip de anvelopă
livrarea rapida
pe tot teritoriul României
livrare rapidă în țară
la anvelopele din stoc
site securizat
cu certificat SSL

Despre cauciucuri

Cele mai bune anvelope all season

Cele mai bune anvelope all season

tehnician de vanzari selecteaza o anevlopa all season din depozit

Atunci când alegi un set de anvelope pentru mașina ta trebuie să știi că vei lua una dintre cele mai importante hotărâri mai ales în ceea ce privește siguranța la drum. Cauciucurile mașinii sunt cele care te pot salva din situații periculoase, la fel de bine cum, dacă nu au parametrii tehnici optimi, pot agrava unele situații din timpul mersului. 

Deși există o preconcepție în rândul conducătorilor auto care îndeamnă la reticență atunci când vine vorba de alegerea unor anvelope all season pentru mașină pe considerentul că anvelopele de vară și anvelopele de iarnă sunt cu mult mai performante în anotimpurile respective, în ultimii ani, calitatea și performanțele cauciucurilor pentru toate sezoanele au risipit și cele din urmă îndoieli. 

Dacă nu ești hotărât ce anvelope all season să umperi pentru mașina ta, acest articol poate fi un bun punct de plecare pentru misiunea ta. Cuprins:

1. Top anvelope all season - clasificare TOP 3

1.1. Cele mai bune cauciucuri all season pentru diverse condiții de vreme și de carosabil

2. Cum să alegi cele mai bune anvelope all season 

3. Mărcile de anvelope all season recomandate de anvelino.ro

3.1. Marca Michelin

3.2. Marca Bridgestone

3.3. Marca Continental

4. Cum se folosesc anvelopele all season pentru durabilitate mai mare? 

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre anvelopele all season

1. Top anvelope all season - clasificare TOP 3

Marii producători de anvelope au investit sume considerabile în domeniul cercetării și dezvoltării de tehnologii noi de producție în ultimii ani pentru a dezvolta modele de anvelope all season care să îngemăneze performanța ridicată cu indici excelenți de aderență, reducând astfel, tot mai accentuat, diferențele de odinioară față de cauciucurile cu sezonalitate specifică.cele mai bune anvelope all season michelin crossclimate 2 195/65r15 95v

ele mai bune anvelope all season - anvelopa all season bridgestone weather control a005 evo 225 50r 17 98v xl

cele mai bune anvelope all season - anvelopa all season continental 195 60r15 v allseasoncontact xl 92 v

Produs

Anvelopa All Season Michelin Crossclimate 2 195/65r15 95vAnvelopa All Season Bridgestone Weather Control A005 Evo 225/50r17 98v Xl

Anvelopa All Season Continental 195/60r15 V Allseason contact Xl 92 VCaracteristici

Marime: 195/65R15 95V

Index viteza: V 

Index incarcare: 95 

Clasa de consum combustibil: B

Indicele de aderenta: B

Indicele de zgomot: 69dB

Marcaj: M+SMarime: 225/50R17 98V

Index viteza: V

Index incarcare: 98 

Clasa de consum combustibil: C

Indicele de aderenta: A

Indicele de zgomot: 71dB

Marcaj: M+S

Marime: 195/60R15 92V

Index viteza: V

Index incarcare: 92

Clasa de consum combustibil: B

Indicele de aderenta: B

Indicele de zgomot: 72dB

Marcaj: M+S

PRO

- O anvelopa cu bune performanțe de aderență și de consum de combustibil chiar dacă este un all season pur cu indice M+S

- Este o anvelope excelentă pentru vreme uscată și temperaturi peste 4 grade Celsius

- Nivelul de zgomot este foarte bun și nu deranjează în timpul mersului- O anvelopa all season cu excelente performanțe pentru carosabil umed și condiții de ploaie, fulguială sau zăpadă moale, topită.

- Clasa de aderență A este un veritabil record pentru anvelope all season- O anvelopa cu un comportament excelent în condiții de zăpadă 

- Indicii de consum și de aderenta se situează în zona superioară a clasei B, fiind fiind cu nimic mai prejos de clasele anvelopelor dedicate de iarnă sau de vară.. 

- Indexul de viteză este unul generos 

Contra

Prețul poate fi prea mare

Nu este una dintre cele mai eficiente anvelope în privința consumului de combustibil

Prețul poate fi considerat prea mare

Vezi AICI pret

Vezi AICI pret

Vezi AICI pret1.1. Cele mai bune cauciucuri all season pentru diverse condiții de vreme și de carosabil

Indicele de aderență al anvelopelor all season este unul dintre cele mai bune indicii privind calitatea și performanța acestora. Astfel, alegerea unor anvelope all season de calitate ar trebui să se orienteze în funcție de acest indice pentru a te bucura de cea mai bună manevrabilitate la volan în condiții de carosabil nefavorabile.   

Anvelopa All Season Pirelli Cinturato Sf2 185/65r15 92v

cele mai bune anvelope all season - anvelopa all season pirelli cinturato sf2 185 65r15 92v

Vezi AICI preț

Cu un indice de zgomot de maxim 68dB acest model de anvelope all season de la renumitul producător Pirelli are performanțe demne de lăudat în privința aderenței și a economiei de combustibil. Indicele B atât la consum cât și la aderență precum și marcajul M+S fac ca această anvelopă să fie o bună alegere pentru orice condiții de drum. AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- raport bun între preț și calitate;

- indice excelent de aderență;

- indice superior de economie la combustibil; 

- zgomot sub 68dB;

- durabilitate media.

Anvelopa All Season Vredestein Quatrac 215/55r16 97 V

cele mai bune anvelope all season - anvelopa all season vredestein quatrac 215 55r16 97 v

Vezi AICI preț

Cu performanțe ridicate în orice condiții de drum, de la carosabil uscat și până la șosele umede, anvelopele producătorului olandez Apollo Vredestein BV se remarcă prin calitatea dovedită la toate testele efectuate. 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- indice viteza V; 

- indice de incarcare superior;

- indice B de aderenta;

- indice B de economie la combustibil. 

- prețul din gama superioară.

Anvelopa All Season Nokian Seasonproof C 205/75r16c 113/111r

ele mai bune anvelope all season - anvelopa all season nokian seasonproof c 205 75r16c

Vezi AICI preț

Prezentând performanțe superlative de aderență pentru o anvelopa all season acest model al producătorului finlandez Nokian Tyres plc se remarcă prin durabilitate și compoziția de materiale de înaltă calitate. 

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- indice superlativ de aderenta A

- prețul din gama superioară;

- indice mediu de consum de combustibil - CAnvelopa All Season Goodyear Vector 4seasons Gen3 215/60r17 100h Xl

cele mai bune anvelope all season - anvelopa all season goodyear vector 4seasons gen3 215 60r17

Vezi AICI preț

Un produs al renumitei companii americane Goodyear Tire and Rubber Company, acest model de anvelope all season este remarcat prin excelentul indice de economie la combustibil precum și prin gradul ridicat de aderență care asigura un nivel superior de manevrabilitate. De asemenea, anvelopele Goodyear sunt cunoscute prin gradul înalt de rezistență la uzură.  

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- indice superlativ de economie la combustibil A;

- indice excelent de aderență - B- nu are marcaj M+S2. Cum să alegi cele mai bune anvelope all season?

Atunci când vrei să alegi cel mai bun model de anvelope all season ar trebui să ai în vedere câteva criterii pe baza cărora să te orientezi mai ușor printre nenumăratele oferte disponibile pe piață. 

  • Dimensiunile potrivite roților autovehiculului 

Primul aspect care trebuie avut în vedere atunci când vine vorba de achiziția oricărui tip de anvelope este verificarea dimensiunilor acesteia care trebuie să se potrivească cu specificațiile producătorului auto din cartea sau manualul tehnic al mașinii. Montajul unor anvelope în afara limitelor recomandate de producătorul auto este un risc destul de însemnat pentru eventuale situații neplăcute. 

  • Durata de viață

Desigur, deoarece anvelopele all season sunt utilizate non-stop fără a exista schimbări între sezoane, așa cum este cazul anvelopelor de vară sau al celor de iarnă, uzura acestora va fi ceva mai rapidă. Totuși, se poate ca durabilitatea să fie prelungită dacă se respectă unele reguli de utilizare pecum: încărcarea în limitele prevăzute de producătorul anvelopelor a mașinii, rularea cu presiunea recomandată, schimbarea anvelopelor față cu cele spate pentru asigurarea unei uzuri uniforme. 

  • Garanția producătorului 

Fiecare producător de anvelope oferă o anumită perioadă de garanție pentru cauciucurile pe care le pune pe piațăi. Desigur, un criteriu demn de luat în seamă la alegerea unui model de anvelope all season este verificarea perioadei de garanție oferite de către fabricant. Cu cât perioada de garanție este mai mare, cu atât vei avea siguranța că ai ales un produs bun. 

  • Parametrii de performanță ai anvelopei 

Fiecare anvelopă, indiferent de tipul acesteia sau de sezonalitate, trebuie să fie prevăzută cu câteva indicații sub forma unor clase identificate letric (de la litera A la litera E) și cifric care denotă performanțele privind consumul de carburanți la rulare, capacitatea de frânare pe carosabil umed și zgomotul în decibeli produs în mers. Clasele letrice cât mai apropiate de A în cazul consumurilor de combustibil și al capacității de aderență la rulare sunt un indicator al unei performanțe mai ridicate. 

  • Indicele de greutate 

În funcție de scopul autovehiculului și de capacitatea acestuia de încărcare trebuie alese acele anvelope care pot suporta încărcătura maximă pe care acesta o poate acomoda. De exemplu, pentru vehicule de transport ar trebui alese acele anvelope cu un indice de încărcare suficient pentru a susține în bune condiții greutatea vehiculului și pe cea a încărcăturii. 

3. Mărcile de anvelope all season recomandate de Anvelino

3.1. Marca Michelin

De origine franceză, Michelin are o vechime considerabilă în domeniul fabricării de anvelope. Compania se poate lăuda cu o istorie seculară, timp în care a dobândit un număr impresionant de de brevete pentru salturi tehnologice importante în domeniul producției. Compania deține circa 20% din piața mondială a anvelopelor pentru toate tipurile de autovehicule, fiind și un brand consacrat pentru modele premium.  

3.2. Marca Bridgestone

Bridgestone este rezultatul îngemănării a două companii, una americană fondată în anii 1900 - Firestone Tire & Rubber Company și una japoneză, Bridgestone Tire Company Ltd., care a luat naștere în anul 1931. Anvelopele Bridgestone au fost alegerea Formulei 1 în anii 2008-2010 fapt care constituie în sine o garanție pentru performanța înaltă a produselor sub acest brand unde experiența industrială americană se împletește cu obsesia niponă pentru perfecțiune. 

3.3. Marca Continental

Cu nu mai puțin de 150 de ani de experiență în domeniul industriei cauciucului și al producerii de anvelope, Continental nu mai are nevoie de recomandări speciale pentru a se înscrie în galeria brandurilor de calitate superioară în ceea ce privește anvelopele de toate categoriile și pentru toate tipurile de autovehicule. Din 1871,anul înființării companiei la Hanovra, Germania, Continental s-a remarcat prin tehnologiile performante rezultate în urma cercetărilor asidue care au fost apoi integrate în produsele de top cu care compania se mândrește.  

4. Cum se folosesc anvelopele all season pentru durabilitate mai mare?

Odată montate anvelopele noi pe un autovehicul, un conducător auto diligent va proceda la o atitudine proactivă și preventivă pentru a prelungi durata de viață a acestora și uzura uniformă. Se vor evita astfel situațiile în care va fi nevoie de un set nou de anvelope într-o perioadă foarte scurtă de timp. 

  • Mașina nu trebuie să depășească limitele de viteză pe care modelul de anvelope montat le permite și care sunt înscrise sub forma indicilor de viteza maximă. 

  • Inspectarea stării anvelopelor trebuie făcută în mod regulat - cel puțin din punct de vedere vizual - pentru a se identifica orice semnal de alarmă care poate consta în apariția unor crăpături și a erodării peste limitele admise a canelurii de pe suprafața de rulaj fapt care poate conduce la un comportament riscant mai ales la rulajul pe carosabil umed, cu pietriș, acoperit cu noroi sau zăpadă. 

  • Rotația anvelopelor este o bună metodă de a asigura o uzură uniformă a suprafețelor de rulare. Această operațiune ar trebui efectuată la intervale de 8-10.000 de Km atunci când anvelopele roților motrice (de regulă cele de la puntea față) și care au o uzură mai accentuată sunt aduse la roțile punții spate. 

  • Autovehiculul nu trebuie încărcat peste limita maximă stipulată de indicele cumulat de încărcare al anvelopelor. Depășirea greutății totale rezultate poate conduce la deteriorarea rapidă a anvelopelor.   

Dacă îți doresti ca anvelopele tale să fie cele mai bune pentru situația în care te afli, respectă indicațiile din acest articol.

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre anvelopele all season

1. Se pot monta cauciucuri de sezonalitate diferită pe aceeași mașină?

Mixarea unor anvelope all season cu anvelope de iarnă sau de vară nu este o idee foarte bună. Aderența diferitelor tipuri de cauciucuri este mai mică sau mai mare în funcție de compoziția specifică a acestora și pot influența negativ modul de conducere. 

2. La schimbarea anvelopelor ar trebui să schimb tot setul sau pot schimba doar câte două odată?

Este recomandat ca atunci când faci trecerea la un nou set de anvelope să le schimbi pe toate 4 odată. Dacă alegi să schimbi doar doua anvelope, fie de pe puntea față, fie de pe cea față, anvelopele vechi rămase se vor roti cu o viteză mai mare decât cele noi instalate deoarece diametrul lor este sensibil mai mic din cauza uzurii și erodării straturilor superficiale de cauciuc. De asemenea, performanțele anvelopelor noi sunt diferite față de cele ale cauciucurilor vechi rămase pe mașină. 

3. Cum știu că am făcut corect presiunea la roți pentru a uza mai puțin cauciucurile all season?

Presiunea corectă a anvelopelor este cea specificată de producătorul autovehiculului și ar trebui, de regulă, să fie înscrisă în zona portierei șoferului sau în zona pragului din față. De asemenea, specificarea presiunii anvelopelor în funcție de încărcare trebuie să fie menționată și în cartea tehnică a mașinii. Tot ce ai de făcut este să respecți aceste indicații atunci când verifici presiunea la benzinărie sau la vulcanizare. 

4. E posibil să fiu amendat dacă folosesc anvelope all season în condiții de iarnă?

Dacă anvelopele tale all season au inscripționate literele M și S ( Mud & snow), atunci le poți folosi și în condiții de iarnă fără a fi amendat. Totuși, trebuie să reții că nu ar trebui să te aștepți la aceleași performanțe pe carosabil înghețat sau cu strat de zăpadă ca în cazul folosirii unor anvelope dedicate de iarnă. 

5. Este rentabil sa folosesc un set de anvelope all season?

Răspunsul depinde de mai mulți factori între care stilul de condus și suprafețele de rulare dețin ponderi importante. Totuși, întreținute corect, cu rotația anvelopelor executată la timp, cu presiunea verificată în mod regulat și fără depășiri de greutate peste limitele specificate de producător, un set de anvelope all season ar trebui să fie rentabil.

Articole recente